Hoe thuis of het kantoor verkoelen?

Hoe thuis of het kantoor verkoelen?

Hoe thuis of het kantoor verkoelen? 

Wist u nog, die hete zomer van vorig jaar? Van die klamme dagen en het zweten als u thuis bent of tijdens het werk op kantoor. Dit jaar worden er weer heel wat warme dagen verwacht. Elke zomer rent iedereen naar de elektronicazaken of proberen zij online nog iets van verkoeling te kopen voor thuis of op kantoor. Vaak bent u dan al te laat. Wat is de oplossing om toch in de zomer aan verkoeling thuis of op kantoor te komen?

Ventilatoren of mobiele airco’s?

Uiteraard is het mogelijk om een airco in uw huis of op kantoor te laten inbouwen. Los van de hoge kosten, heeft u ook te maken met de agenda van de installateur. Vanwege de afgelopen hete zomers hebben de airco bedrijven lange wachttijden en is een afspraak vaak pas na de zomer in te plannen. Er is een alternatief! Ventilatoren en mobiele airco’s. Deze hebben geen installateur nodig en zijn overal thuis en/of op kantoor te plaatsen. Belangrijk is wel om het verschil tussen ventilatoren en mobiele airco’s uit te leggen.

Ventilatoren

Ventilatoren, heerlijk voor thuis in uw slaapkamer of naast het bureau op uw kantoor. Ze zorgen voor een aangenaam briesje, maar een kamer of kantoor echt koel houden wordt lastig. De ventilator zorgt er eigenlijk alleen voor dat de gevoelstemperatuur daalt. Het grootste nadeel van ventilatoren is dat ze letterlijk plaatselijk verkoeling bieden en voor grotere ruimtes zullen er meerdere ventilatoren ingezet moeten worden. Daarentegen zijn ventilatoren zijn wel de goedkoopste oplossing om thuis of op kantoor snel en eenvoudig verkoeling te krijgen. 

Mobiele Airco’s

Mobiele airco’s zijn een perfect alternatief voor inbouw airco’s en een stuk goedkoper. Een mobiele airco is eenvoudig in elke ruimte naar wens te plaatsen bijvoorbeeld; thuis in de woonkamer en ‘s avonds in de slaapkamer of overdag tijdens het werken op kantoor. Mobiele airco’s verkoelen volledige ruimtes en zijn in te stellen op een gewenste temperatuur. Het grootste nadeel van mobiele airco’s (eigenlijk airco’s in het algemeen) is dat het energieverbruik hoger is dan bijvoorbeeld een ventilator. Maar mobiele airco’s zorgen wel voor een heerlijk “echte” verkoeling.  Deze verkoeling is tijdens het werken op kantoor of thuis tijdens het slapen in de slaapkamer voor veel mensen veel waard! 

Belangrijke tip:

Zorg bij het instellen van de temperatuur van een mobiele airco, dat de temperatuur maximaal 5 graden lager is dan buiten. Als het verschil met de buitentemperatuur te hoog is bestaat er een kans op verkoudheid.

De klimaatbeheersing van Rixax!

Een mobiele airco heeft u maar enkele weken per jaar in gebruik, dus het aanschaffen van deze verkoeling is vaak zonde van het geld. U hoeft zich geen zorgen te maken deze zomer, Rixax heeft de perfecte mobiel airco voor bij u thuis of uw kantoor op voorraad. Voor een klein bedrag per week kunt u een mobiele airco huren. Zo heeft u verkoeling juist op het moment dat het nodig is.

Onze verhuuradviseurs kunnen u exact informeren over onze collectie mobiele airco’s. Rixax is 7 dagen per week geopend, dus u kunt elke dag bij ons terecht. Bekijk ons aanbod klimaatbeheersing online en neem contact op voor meer informatie via +31 36 532 3623 of stuur een e mail naar [email protected]