Hoe kies is de juiste trilplaat?

Hoe kies is de juiste trilplaat?

Niet iedereen heeft verstand van trilplaten en welk model er nodig is voor de juiste klus? Het kan namelijk voorkomen dat men denkt dat hoe zwaarder de trilplaat, hoe mooier het resultaat. Helaas is dit niet helemaal waar. Voor sierbestrating is een lichte trilplaat al voldoende, voor een oprit voor auto’s is een zwaardere trilplaat nodig en voor een volledige klinkerstraat is de zwaarste trilplaat nodig. Wordt er bijvoorbeeld een sierbestrating met een hele zware trilplaat gebruikt, dan bestaat de kans dat de stenen kapot trillen. Maak dus een beslissing aan de hand van het soort bestrating die u wilt aantrillen.

Trilplaat op accu of benzine?

Met het oog op verduurzaming en de stikstof crisis, is een accu trilplaat voor de hand liggend. Een trilplaat op accu heeft als voordeel dat deze niet onder doen aan trilplaten die op een fossiele brandstof werken zoals benzine of diesel. Qua prestaties zijn ze net zo efficiënt bij het verdichten van straatstenen en het bespaart een heleboel energiekosten. Een volle accu is voldoende om een volledige werkdag en geschikt om gezondheids- en milieuvriendelijk werken in de binnenstad, in gebouwen en greppels. Het nadeel is dat het nog steeds een accu is en dat een accu niet zo snel opgeladen is als het vullen van een tank benzine. Het advies voor grotere projecten om een extra opgeladen accu bij de hand te houden. 

Daar en tegen heeft een fossiele brandstof trilplaat niet het probleem van een accu’s en zijn sneller gevuld met brandstof dan het opladen van een accu. De trilplaten op benzine of diesel zijn tegenwoordig zeer zuinig en hebben een lage CO-uitstoot zonder in te leveren op prestaties. Wat u ook kiest, het zijn allemaal hele goede machines. Het is aan u om te beslissen hoe en wat u wilt trillen en of u rekening wilt houden met het milieu.

Belangrijke tip:

Met het gebruik van trilplaten komt veel geluidsoverlast vrij. Daardoor is het belangrijk om een goede gehoorbescherming te gebruiken. De trilplaten zorgen al snel voor een geluid harder dan 100 dB wat kan zorgen voor gehoorbeschadiging bij langdurige blootstelling. 

Advies over gebruik

Voor het maken van de juiste keuze met betrekking tot trilplaten kunnen de specialisten van Rixax verhuur uw exact informeren. Zij adviseren u wat u nodig heeft voor het verdichten van uw stenen. Rixax Verhuur is 7 dagen per week geopend. Bekijk ons aanbod trilplaten online en neem contact op voor meer informatie via +31 36 532 3623 of stuur een e mail naar [email protected]

.