Nee is géén optie!

WETGEVING

WETGEVING

VERANDERING REGELWETGEVING OPBOUW ROLSTEIGERS

Onlangs is het nieuwe A-blad verschenen met een belangrijke wijziging in de manier waarop rolsteigers opgebouwd moeten worden. Vanaf 1 januari 2018 is het namelijk verplicht om altijd rondom een leuning te hebben bij betreding van een platform in een rolsteiger. Dit geldt dus ook voor het opbouwen van een rolsteiger. Een verandering die er al enige tijd aan zat te komen. Mede op aandringen van de inspectie SZW door werkgevers en werknemers organisaties, verenigd in stichting Arbouw, is de nieuwe opbouwmethode geformaliseerd met het uitbrengen van het nieuwe A-blad.

De nieuwe regelgeving geldt in ieder geval voor de branches die in hun nieuwe Arbo-catalogus verwijzen naar het A-blad rolsteigers, maar verwacht wordt dat de inspectie SZW dit ook zal gaan toepassen op andere branches. Het doel van de maatregel is het aantal incidenten met rolsteigers terug te dringen. Zoals onder andere uit de jaarlijkse bouwplaats inspecties van de I-SZW blijkt, ontbreken leuningen bij rolsteigers vaak deels of worden zelfs helemaal niet gebruikt. Hierdoor is de kans op een ongeval zeer reëel. Om de steiger zo veilig mogelijk volgens de nieuwe eisen op te bouwen kunnen wij u deskundig advies geven en zal aanvullende informatie te vinden zijn op onze website: www.rixax.nl. Ook bieden wij opleidingen aan op hoogwaardig niveau om u en uw medewerkers te voorzien van vakkennis en veiligheid. Rixax Verhuur is het eerste opleidingscentrum welke rolsteigertraining verzorgd volgens Pasma normering, een normering welke wereldwijd geaccepteerd wordt. Vraag gerust naar de mogelijkheden, ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden!

VERANDERING REGELWETGEVING OPBOUW ROLSTEIGERS

Zo zijn er per werkplatform 2 horizontale schoren toegevoegd en wordt elke steiger welke een werkvloerhoogte vanaf 2,50 meter heeft uitgeleverd met 4 stabilisatoren. Dit alles om de veiligheid maximaal te kunnen garanderen. Na 10 jaar de prijzen niet te hebben gewijzigd heeft Rixax Verhuur helaas moeten besluiten deze door aanpassingen per 1-1-2018 met 10% te verhogen. Ondanks deze minimale prijsverhoging blijven wij de goedkoopste aanbieder!

Openingstijden

MA t/m VRIJ

Zaterdag

Zondag

06:00 - 17:00

08:00 - 16:00

GESLOTEN

Calamiteiten

Bij calamiteiten zijn wij 24/ 7 bereikbaar.

Mocht u nog vragen en of aanvullende informatie wensen, kunt u uiteraard te allen tijden met ons contact opnemen.