De tuin onderhouden?

De tuin onderhouden?

Het weer wordt steeds mooier, maar de tuin is nog niet zomerklaar. Tijd voor het nodige onderhoud. Dit is hét moment om te starten met het onderhouden van uw tuin en de bijbehorende planten. Na de regenachtige weken ziet de tuin er vaak een beetje troosteloos uit met dode bladeren, onkruid en kale plekken in het gazon. Vaak is eenvoudig tuingereedschap al voldoende om de tuin weer op en top te krijgen. In sommige gevallen is het nodig om wat zwaarder tuingereedschap in te zetten. Het onderhouden van een tuin met het juiste tuingereedschap voorkomt een hoop ergernis.

Welk tuingereedschap heb ik nodig?

Om te bepalen welk tuingereedschap er nodig is voor de tuinklus, is het belangrijk om eerst eens goed naar de tuin te kijken. Het snoeien van een struik kan op zich best prima met een snoeischaar, maar zodra er takken van bomen gesnoeid moeten worden dan is het wellicht een idee om een takkenzaag te gebruiken. Voor hoge bomen waarbij moeilijk bereikbare takken afgezaagd dienen te worden gebruikt u de handige stokzaag Tijdens het onderhoud van uw tuin is het aan te raden om bij het hoogste punt te beginnen en vervolgens naar het laagste punt van de tuin te werken. Hiermee wordt bedoeld: Begin met de bomen of struiken en eindig bij het gazon zoals de perkjes en het gras. Op deze manier voorkomt u dat de tuin 2 of 3x aangeharkt/geveegd moet worden en werkt u een stuk efficiënter.

Als de bomen of de heg weer naar wens zijn, kunt u starten met de volgende stap. De borders of perkjes onkruid vrij maken. Om te zorgen dat u niet de hele tuin omspit, zijn de perfecte tuingereedschappen een schoffel om het onkruid los te maken en een hark om het onkruid weg te harken. Eventueel vers voedzaam bemest aarde toevoegen bij de plantjes, dit zorgt ervoor dat de plantjes de nodige vitamines binnen krijgen. Als laatste is het gras aan de beurt voor onderhoud, hierbij is de basis het maaien van het gras. Zodra het gras gemaaid is kunt u goed zien of er kale plekken (dood gras) aanwezig zijn. Deze kale plekken dienen wel te worden ingezaaid. Plekken met veel mos kunnen eventueel geverticuteerd worden. Een verticuteer machine snijdt als het ware de worteltjes door van het mos of onkruid en zorgt er gelijk voor dat de bodem voldoende zuurstof krijgt.

Rixax Tip: Sproei uw tuin goed met water na elke onderhoudsbeurt van uw tuin. Sproei ook in de avonduren op zeer zonnige dagen. Uw Planten en gazon zal er zo nog beter uit te komen zien. Een paar keer per jaar bemesten doet ook wonderen.

Heeft u geen gras, maar uitsluitend tegels in uw tuin of wilt u de oprit aanpakken? Met een hogedrukreiniger stralen de tegels vaak weer als nieuw. Vooraf kunt u starten met het verwijderen van het meest hardnekkige onkruid tussen de tegels. Zodra het terras of de oprit redelijk zijn opgedroogd na het gebruik van de hogedrukreiniger, is het wellicht verstandig om wat zand te strooien over de tegels en dit terug in de voegen te vegen met een bezem.

Een nette onderhouden tuin geeft rust en zorgt ervoor dat u met mooi weer lekker tot rust kunt komen of stiekem eindelijk dat ene tuinfeest kunt geven. Hoe dan ook veel succes.

Kan ik tuingereedschap huren?

U kunt bij Rixax Verhuur alles huren wat u nodig hebt voor een perfecte tuinonderhoud. In de meeste gevallen is het zelfs goedkoper om tuingereedschap te huren dan te kopen. Vooral als het gaat om bepaald tuingereedschap dat enkele keren per jaar nodig is. Het scheelt een hoop ruimte in de schuur of garage en u bent verzekerd van goed onderhouden en werkend tuingereedschap of apparatuur.

Als u meer informatie wilt met betrekking tot het huren van tuingereedschap, dan kunt u  contact opnemen via [email protected] of u kunt telefonisch antwoord krijgen op al uw vragen via 036-5323623. Rixax Verhuur is 7 dagen per week open en staan altijd voor u klaar.