Welke grondboormachine is waar geschikt voor?

Welke grondboormachine is waar geschikt voor?

Met een grondboor maakt u gaten in de grond. Dit is bijvoorbeeld handig bij een te plaatsen schutting of fundering van een schuur. De spiraalvormige boor baant zich een weg naar beneden. De aarde wordt door de stuwende beweging naar boven verplaatst. De resterende aarde komt naar boven als u de boor uit de grond haalt. Het voordeel van een grondboor is dat de omtrek om een gat te maken in de grond beperkt blijft. Bij een schop of een graafmachine is dit niet zo. 

Er bestaan verschillende soorten grondboren. Zo zijn er handgrondboren of grondboren op benzine. Een handgrondboor is goedkoop in de verhuur of aanschaf, maar is lastiger om zwaar werk mee te verrichten. De grondboor op benzine vergt meer oefening in gebruik en maakt makkelijker gaten.

Handgrondboor

Met een handgrondboor maakt u het beste gaten voor een schutting. Door de lange steel kunt u palen makkelijk tot een meter de grond in boren. De handgrondboor is echter minder geschikt voor klei- of mergelgronden. 

Grondboor op benzine

De grondboormachine op benzine is goed door een persoon te bedienen. Door het gewicht van de motor vreet de boor zich makkelijk een weg door de grond. Een grondboormachine produceert echter wel een hoop lawaai. Gehoorbescherming is zeker aan te raden. 

Tips:

  • Gebruik de juiste grondboor bij de juiste klus
  • Controleer altijd of de boor recht staat
  • Draag bij een grondboormachine altijd gekeurde veiligheidsuitrusting
  • Plantgaten maakt u het best in september doen, als de grond wat natter is

Rixax Verhuur heeft een groot assortiment van verschillende handgrondboren of grondboren op benzine. Heeft u vragen over de geschikte grondboormachines? Neem contact op met Rixax Verhuur voor al uw vragen.